Vítajte v kc tu.

Sme nezávíslé kultúrne a komunitné centrum, ktoré v roku 2018 založil a otvoril Matúš Hladík s cieľom vytvoriť priestor, ktorý by reflektoval súčasné potreby spoločnosti. Momentálne naše kultúrne centrum okupuje starú budovu, v centre mesta, ktorú miestny poznajú pod menom Koštialovec.  Momentálne budova slúži na polyfunkciu no v minulosti tú sídlila účňovka strojariny, neskôr tu mala byť plnička alkoholu ale tá sa nikdy nespustila.

_DSC2795

Keď sme v roku 2018 kultúrne a komunitné centrum tu. zakladali, vedeli sme, že vybudovanie fungujúceho, nezávislého kultúrneho centra v našom meste bude beh na dlhú trať. Sme ale veľmi radi, že naše aktivity ukazujú, že náš projekt je rešpektovaný verejnosťou, obklopený skvelou komunitou a naša práca vedie ľudí k spoločenskej debate.

49025919_751774788538311_6603353101946585088_o

Naším cieľom je vytvoriť zázemie pre nezávislú a alternatívnu kultúru s vysokým dôrazom na trvalú udržatelnosť. Umožnovať stretávanie verejnosti v neformálnych priestoroch , kde sa môže vzdelávať a spoločensky kultivovať. Snažíme sa zapájať a vytvárať priestor pre verejnú diskusiu o dôležitých sociálnych otázkach, kultivácii verejného priestoru, rozvoja  nášho mesta.

electro night_tittingur_tomáš prištiak_dj’s @tu stará turá__foto: mm/www.fotografika.sk
1

Kc tu. nie sme len my, náš tím, sú to všetci naši kamaráti, zákazníci, podporovatelia, sympatizanti . Je to komunita ľudí, ktorým nie je prostredie okolo seba ľahostajné.

_DSC2795
3

Remeselné pivo, veggie burgre a kvalitná hudba.

kc tu. je kultúrne srdce nášho mesto, v ktorom okrem kvalitného a rozmanitého programu a dramaturgiu od čítania cez slam poézie, od koncertov po DJské sety, od kina po trhy nájdete i uspokojenie pre ďalšie zmysly. Kvalitná vegetaríanska kuchyňa, bohatý výber remeselných pív, domáce limonády a čaje, kvalitný výber vín z malých vinárstiev.  Ideálne miesto pre začatie dňa chutnými raňajkami a ukončenie ho pri poháriku fancy drinku z nášho baru.

Na obed vám pripravíme pravidelne sa meniace denné menu, ktoré čerpá zo sezónnych surovín. Špičková výberová káva, alternatívne spôsoby prípravy kávy. Ste tu. správne.

Poďte ďalej a užite si to s nami!

Veríme, že kultúra je dôležitá, pretože formuje presvedčenie, správanie a hodnoty ľudí a ovplyvňuje ich pohľad na svet a ich miesto v ňom, poskytuje priestor pre komunikáciu a porozumenie medzi rôznymi skupinami ľudí.

kc tu. kontakt

SNP 77 / 916 01 / Stará Turá