kc tu.

cultural centre / veggie bistro / speciality coffee / craft bar

SNP 77 , 916 01 Stará Turá +421 911 17 16 15 sme@kctu.sk
Otváracie hodiny
Pondelok
ZATVORENÉ
Utorok
8:00 - 00:00
Streda
8:00 - 00:00
Štvrtok
8:00 - 00:00
Piatok
8:00 - 00:00
Sobota
8:00 - 02:00
Nedela
8:00 - 16:00
Sledujte nás
Image Alt

kc tu.

Ako začať s latte art – srdce

Srdce je určite vzor latte art, kde baristi často začínajú svoju kariéru latte art. Srdce je veľmi jednoduchý latte art vzor na nalievanie, ale existuje niekoľko tipov a trikov, ako ho nalievať dokonale. Tu je môj sprievodca, ako nalievať srdce latte art.

Vždy je dobré sa uistiť, že vaše espresso chutí perfektne, pretože má tiež vplyv na nalievanie latte art. Dokonale extrahované espresso je zamatové a hebké, čo uľahčuje dobre sa miešajúce mlieko s espressom. To je pre latte art rozhodujúce!

Každý latte artový vzor začína dokonalým espressom.

Hnedý pohár
Začnite nalievaním od trochu vyššie do stredu pohára. Takto sa mlieko ponorí pod espresso a získate lepší kontrast s vašim latte artom – ostrý vzor a žiarivo hnedé zovňajšky. Tento štart sa nazýva „hnedá šálka“, pretože sa snažíte udržať šálku hnedú.

Na začiatku nalievania ho nechajte hnedý!

Fáza hnedého pohára, ktorú možno budete chcieť naliať všade do pohára, aby sa nápoj udržal v pohybe. Týmto sa preruší povrchové napätie, vďaka ktorému sa vzory rozšíria v ďalších častiach. Pokračujte v tom, až kým nebude šálka plná asi z 50%.

 

Nech je to v pohybe!

Nalievanie srdcového vzoru
Akonáhle je váš pohár plný na 50%, chcete ísť čo najbližšie k povrchu nápoja. Začnite nalievaním do stredu pohára na jedno miesto – mlieko začne formovať „guľku“.

Dbajte na to, aby ste nalievali do stredu pohára, inak nebude vaše srdce v pohári vyzerať symetricky.

Čím dlhšie a rýchlejšie budete nalievať do stredu a držať ho na jednom mieste, tým väčšia bude vaša „guľa“.

Rýchlejšia rýchlosť nalievania = väčšie srdce.

Akonáhle bude váš pohár plný (ako na obrázku nižšie), je čas preliať sa cez „guľu“ a vytvoriť skutočné srdce.

Využite všetok priestor v šálke – vaše vzory tak budú vyzerať lepšie.

 

Ako som písal vyššie, pretiahnutím (= preliatie cez „guľu“) sa vytvorí vzor srdca. Pred nalievaním cez „guľôčku“ budete možno chcieť nechať 0,5 – 1 s pauzu – tým sa „guľka“ nejako zafixuje na svoje miesto a pri nalievaní ňou nekĺzne. 

Ľahko a stabilne.

Kreslenie je jednoduché a jednoduché; všetko, čo musíte urobiť, je vytrvalé nalievanie cez „guľku“. Nebuďte príliš rýchli alebo pomalí; príliš rýchle pretiahnutie spôsobí, že vaše srdce bude vyzerať ako zajačie ucho, a naopak príliš pomalé pretiahnutie nerozdelí „guľu“ na srdce.

Všimnite si, ako dokonale je pohár na konci nalievania plný.

Tam to máme – latte art vzor srdce!

Podávajte to svojim zákazníkom s úsmevom!

Niekoľko tipov a trikov, ako to vylepšiť;
ak sa loptička netvorí, nie ste dostatočne blízko k povrchu nápoja alebo nalievate príliš pomaly
vždy si pamätajte základy nalievania latte art; naklonením pohára sa priblížite k povrchu a nalievaním 90 stupňového uhla k poháriku
vzory latte art vyžadujú mikropenu – pozrite sa na tento blog, ako napariť dokonalé mlieko
ak máte rôzne druhy džbánov na mlieko, vyberte si na nalievanie srdca ten, ktorý má širší odlievací výtok

Post a Comment